Міжнародний круглий стіл «Кримінально-правові відповіді на виклики воєнного стану в Україні»

5 травня 2022 року завідувачка кафедри судочинства, професорка Ю. В. Кернякевич-Танасійчук взяла участь у роботі міжнародного круглого столу «Кримінально-правові відповіді на виклики воєнного стану в Україні», який відбувався в онлайн-форматі.

Організаторами заходу виступили Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого спільно з громадською організацією «Всеукраїнська асоціація кримінального права» та Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України.

У рамках роботи круглого столу відбувалися дискусії за наступними тематичними напрямами: 1. «Новелізація кримінального законодавства України в умовах воєнного стану: проблеми і перспективи»; 2. «Питання кваліфікації злочинів проти основ національної безпеки України, військових та воєнних злочинів»; 3. «Національні і міжнародні механізми реалізації кримінальної відповідальності за воєнні злочини»; 4. «Актуальні питання кримінально-правового регулювання в умовах воєнного стану».

Під час заходу представники наукової спільноти дискутували, обмінювалися ідеями, ставили питання та шукали відповіді з актуальних проблем кримінального права в умовах воєнного стану.