Міжнародна науково-практична конференція «Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

ІV Міжнародна науково-практична конференція 

«Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

У період з 28 по 30 жовтня 2021 року у м. Яремче завідувачка кафедри судочинства проф. Ю.В. Кернякевич-Танасійчук взяла участь у роботі ІVМіжнародної науково-практичної конференції «Становлення та перспективи розвитку державної системи захисту критичної інфраструктури в Україні».

Співорганізаторами заходу виступили Організація з безпеки і співробітництва в Європі, Служба безпеки України та навчально-науковий юридичний інститут ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Під час роботи конференції обговорювався Законопроєкт «Про критичну інфраструктуру та її захист» та окремі проблеми вітчизняної політики у сфері боротьби зі злочинністю у ракурсі наступних питань: 1. Кримінологічна оцінка ризиків та загроз урамках розвитку державної системи захистукритичної інфраструктури в Україні. 2. Становленнята перспективи розвитку державної системи захистукритичної інфраструктури в Україні. Проєкт Закону України «Про критичну інфраструктуру». 3.  Роль і місце спеціальних служб та правоохоронних органівв державній системі захисту критичноїінфраструктури. 4. Державно-приватне партнерство у сфері захисту об’єктів критичної інфраструктури.5. Наукові горизонти розвитку і розбудовинаціональної системи стійкості та державної системизахисту критичної інфраструктури у контекстіочікуваних змін у чинному законодавстві.

Робота конференції здійснювалася у формі експертних дискусійних платформ, що дозволило учасникам науково-практичного заходу не лише обговорити відповідну інформацію, а й запропонувати шляхи вдосконалення чинного законодавства України.