Міжнародне стажування доцента кафедри судочинства Олександра Ковалишина

Доцент кафедри судочинства к.ю.н., доц. Олександр Ковалишин оголошений серед переможців на отримання стипендії  в рамках конкурсу з відбору стипендіатів за програмою MSCA4Ukraine, яка фінансується у рамках Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Європейського Союзу.

Тема дослідницького проекту «Правові трансплантати в акціонерному праві країн Східної Європи» (Legal Transplants in Stock Corporation Law of Eastern European states). В рамках проекту передбачається  дослідження процесів правового трансферу між різними правовими системами та, зокрема їх  вплив на формування та зміни в акціонерному праві України, Польщі, Словаччини, Чехії, Грузії, країн Прибалтики.

Дослідження проводилися на базі Університету Регенсбург,  Інститут Східноєвропейського права (Institut für Ostrecht, , Баварія Німеччина) з 03 липня по 22 липня 2023 року.

Програма фінансується за кошти Європейського Союзу та адмініструється консорціумом  Університету Мейнут (Maynooth University, Ірландія), Фонду Александра фон Гумбольдта (Alexander von Humboldt Foundation, Німеччина) і Асоціацією Європейських університетів (European University Association, Бельгія).

Додаткова інформація, зокрема перелік проектів з України, відібраних для фінансування, розміщена на вебсайті www.sareurope.eu/msca4ukraine.