2-3 грудня 2022 р. у м. Івано-Франківську відбудеться міжнародна наукова конференція « Російські воєнні злочини – від документування до покарання»

Центр документування та дослідження воєнних злочинів

Кафедра теорії та історії держави і права

Навчально-наукового юридичного інституту

Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Поступовий гурт франківців

Міжнародна науково-практична конференція

«Російські воєнні злочини – від документування до покарання»

2-3 грудня 2022 р. у м. Івано-Франківську відбудеться міжнародна наукова конференція « Російські воєнні злочини – від документування до покарання».

Напрямки роботи конференції

І. Неоголошені війни росії проти України у ХХ – на початку ХХІ ст.: причини і наслідки.

ІІ. Документування воєнних злочинів:

а) фіксування воєнних злочинів;

б) документування з відкритих джерел;

б) формування баз даних;

в) забезпечення прав свідків/очевидців.

ІІІ. Перспективи покарання громадян російської федерації за воєнні злочини в Україні.

а) кваліфікація воєнних злочинів;

б) кримінально-процесуальні механізми;

в) визначення шкоди та відшкодування збитків, завданих Україні та її громадянам внаслідок збройної агресії.

IV. Війна росії проти України як геноцид українського народу.

Матеріали конференції будуть опубліковані в міжнародному науковому журналі «Law & Society» (ISSN 2719-552X). Науковий захід відбудеться в режимі онлайн-конференції.

Вимоги до оформлення матеріалів

Для публікації приймаються оригінальні, не опубліковані раніше, відредаговані статті, які мають наукову та практичну цінність. Матеріали подавати українською мовою обсягом 5-12 сторінок в електронному варіанті в текстовому редакторі WORD або RTF електронною поштою за адресою оргкомітету. Шрифт Times New Roman 14 через півтора інтервали, параметри сторінки: формат А4, поля: 2 см. У лівому верхньому куту першого аркушу – УДК, нижче у правому куту – ім’я, прізвище автора, населений пункт та ORCID. Назва статті великими літерами напівжирним накресленням. Анотація та ключові слова англійською мовою подаються після назви статті, нижче українською (обсяг анотацій не менше 1800 знаків). Перелік посилань у кінці рукопису мовою оригіналу та в послідовності посилань у тексті згідно вимог «ДСТУ 8302:2015. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання». Посилання в тексті позначаються у квадратних дужках, наприклад [4, с. 35], [8, арк. 8; 9, с. 99]. Стаття повинна відповідати вимогам, що ставляться до наукових публікацій.

До статті додається супровідна сторінка з такими персональними даними автора/авторів: П.І.П., науковий ступінь, вчене звання, посада, місце роботи, поштова адреса та контактний телефон, e-mail.

Відповідальність за редагування, та достовірність інформації (наведених даних, цитат, фактів та посилань) несе автор публікації. Тексти доповідей приймаються до 01 листопада 2022 р. електронною поштою.

Автор, який подав матеріали для друку, вважається таким, що погоджується на подальше безоплатне їх розміщення у бібліотечних фондах відповідно до обов’язкового переліку розсилки фахових видань, а також на сайтах Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського та Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Після розгляду Оргкомітетом статей і тез кожному автору буде повідомлено про прийняття чи відхилення його тексту, та, відповідно, запрошення до участі в конференції і додаткова інформація про формат і місце її проведення. Участь в конференції є безкоштовною.

Науково-практична конференція здійснюється в рамках проекту «Документування свідчень внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області щодо військових злочинів», проект фінансується Європейським Союзом за підтримки Фонду громадянського суспільства Східного партнерства #StandWithUkraine.

Адреси для кореспонденції:

Сергій Адамович –

тел. 0982931368, e-mail: postup.g.f@gmail.com

Микола Остап’як –

тел. 0979825043, e-mail: nikeolas28@gmail.com