Участь делегації Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у весняній польсько-українській конференції «Правові аспекти інтеграційного процесу з Європейським Союзом» в Ягеллонському університеті (м. Краків, Польща)

У період з 12 по 17 травня викладачі, аспіранти та студенти Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника мали чудову нагоду взяти участь у весняній польсько-українській конференції, організованій у межах реалізації проєкту Una Europa – Una4UA, під назвою  «Legal aspects of the integration process with the European Union» («Правові аспекти інтеграційного процесу з Європейським Союзом»). Конференція відбулася на базі факультету права та адміністрації Ягеллонського університету  у м. Краків (Республіка Польща).

До складу делегації Навчально-наукового юридичного інституту увійшли: докторка юридичних наук, професорка кафедри цивільного права ННЮІ Ольга Зозуляк; докторка юридичних наук, професорка кафедри цивільного права ННЮІ Алла Зеліско; заступниця директора ННЮІ, докторка філософії за спеціальністю «Право» Наталія Башурин, а також семеро студенток та аспіранток.

Конференція передбачала участь делегації Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а також делегацій з юридичних факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна в лекційних курсах, що читалися професорами факультету права та адміністрації Ягеллонського університету англійською мовою за такими напрямками права ЄС:

  • Digital Law (цифрове право)
  • Contract Law (договірне право)
  • European Union Law (публічне право ЄС)
  • Private international Law (міжнародне приватне право)
  • European Monetary Law (європейське банківське право)
  • Labour Law (трудове право)

Члени делегації Навчально-наукового юридичного інституту брали активну участь в обговоренні лекційного матеріалу з професорами, що його подавали, задавали питання в межах лекційної тематики щодо інтеграційних процесів правових систем країн, котрі набувають статус члена ЄС, відповідного досвіду Республіки Польща зокрема, а також висловлювали свої актуальні тези у порівняльно-правовому аспекті щодо сучасного правового регулювання тих чи інших правовідносин в Україні та перспектив адаптації нашого національного законодавства до законодавства ЄС.

В останній день конференції дегегація ННЮІ відвідала головний корпус Ягеллонського університету, котрий вражає духом його величної історії. Зокрема, остання лекція відбулася у ректорській залі університету, котра славиться своїм неймовірним інтер’єром і вражаючою атмосферою. Тут же до всієї об’єднаної делегації з України з вітальним словом звернувся декан факультету права і адміністрації Ягеллонського університету – професор, доктор габілітований Єжи Піскулінський, а також координатори проєкту – доктор Олександр Врубель та доктор Ізабела Завіська.

На завершення всі учасники конференції отримали відповідні сертифікати.

Також делегація Навчально-наукового юридичного інституту ознайомилась із старовинним Краковом, відвідала оглядові екскурсії містом та налагодила зв’язки із викладачами, аспірантами, студентами інших вищих навчальних закладів України, котрі також брали участь у конференції.

У підсумку участь наших делегатів у весняній польсько-українській конференції дала чудові нові знання та ідеї в контексті правової євроінтеграції України, а також посприяла зміцненню контактів з Ягеллонським університетом як одним з кращих вищих навчальних закладів Республіки Польща.