МІЖНАРОДНИЙ ПЕНІТЕНЦІАРНИЙ ФОРУМ-2023

21 червня 2023 року у м. Києві завідувачка кафедри судочинства, проф. Ю.В. Кернякевич-Танасійчук взяла участь у роботі Міжнародного пенітенціарного форуму-2023, організованому Міністерством юстиції України за підтримки Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC), який зібрав у столиці понад 30 представників провідних зарубіжних країн та організацій.

У рамках роботи Форуму проведено 3 сесії:

Сесія 1. Надзвичайні потреби та прогалини інституційної спроможності, яка була зосереджена на представленні стратегічного напряму розвитку пенітенціарної системи відповідно до мінімальних стандартів. Також було висвітлено поточні безпрецедентні виклики, які постають перед національною пенітенціарною системою, а також відповідні зусилля з пом’якшення наслідків.

Сесія 2. Обмін знаннями та спільне навчання, зосереджена на ефективній політиці, перспективних практиках та інноваційних рішеннях для здійснення позитивних змін у пенітенціарній службі та службі пробації України з урахуванням поточної ситуації.

Сесія 3. Стратегічне партнерство та можливості для співпраці, спрямована на мобілізацію зовнішньої підтримки та вивчення можливостей для посиленого місцевого та міжнародного співробітництва.